Bombele

Se joaca astfel:
Pentru a marca locul de joaca (in forma de dreptunghi), vom folosi conuri sau alte obiecte. Daca jocul nu se desfasoara in aer liber, atunci copiii vor fugi de la un capat la celalalt al camerei.
Copiii se aduna la unul din capetele dreptunghiului. In momentul in care coordonatorul jocului spune “Start”, copiii fug la celalalt capat al dreptunghiului. In timp ce ei alearga, alti doi copii stau pe marginile dreptunghiului aruncand mingiile usoare (sau din burete) spre picioarele copiilor. Daca unul din copii este atins de la genunchi in jos, iese afara din joc.
Cand copiii au ajuns la celalalt capat al dreptunghiului vor astepta “Startul” coordonatorului acestui joc. Acest lucru ofera celor doi copii de pe lateral timp sa adune mingiile, si, deasemenea evita haosul.
Acest joc poate fi jucat atat in aer liber cat si intr-o camera. Pentru mai multa siguranta, acest joc ar fi de preferat sa nu fie jucat pe un teren prea dur, pentru ca unii copii pot cadea si sa se loveasca in timp ce alearga. Coordonatorul jocului trebuie sa fie atent sa observe cine este “lovit” (atins) de mingie de la genunchi in jos si cine nu este.