Omul negru

Pregatirea jocului: Se va alege prin numaratoare un copil care sa fie Omul Negru, iar ceilalti isi dau mainile, formand un cerc. Se stabileste ora la care apare Omul Negru, iar copiii canta pana ajung la ora stabilita, in acel moment urmand sa fuga, pentru a nu fi prinsi.

Materiale necesare:
Nu este nevoie de materiale.

Desfasurarea jocului:
Copiii incep sa se invarta, cantand si totodata fiind pregatiti sa fuga atunci cand apare Omul Negru. De exemplu, daca se hotaraste ora 4 ca ora la care apare Omul Negru.

„Ora 1 a sosit, Omul Negru n-a venit,
Ora 2 a sosit, Omul Negru n-a venit,
Ora 3 a sosit, Omul Negru n-a venit,
Ora 4 a sosit, Omul Negru a veniiiiiit!”

Copiii o iau la fuga, iar cel care este prins de Omul Negru, va trece in locul acestuia, se stabileste o noua ora, si se reincepe jocul.

Alta varianta:
Mai intai va trebui sa desenati pe jos, pe pamant sau pe asfalt, un dreptunghi. Laturile dreptunghiului pot avea de la 6 la 15 metri, sau chiar mai mari, mai ales daca veti juca mai multi copii. Pe una din laturile dreptunghiului stau toti jucatorii, cu fata spre latura opusa.

Materiale necesare:
O bucata de creta

Desfasurare:
Omul Negru sta in interiorul dreptunghiului, cu fata spre jucatori, si le spune copiilor: „Va este frica de mine?” iar copiii raspund „Nuuuu!” si incearca sa treaca in cealalta parte a dreptunghiului. Omul Negru alearga dupa ei si incearca sa ii prinda. Cel care va fi prins este facut prizonier si devine si el Om Negru. Iata ca acum avem 2 Oameni Negri. Jocul continua pana cand ultimul copil este facut Om Negru.