Jocuri la mare (1)

In mai multe episoade prezentam jocuri potrivite pentru vacanta la mare

Invatam despre geologie la mare

Folosiţi o lupă pentru a investiga nisipul si scoicile de pe plajă. Comparati nisipul ud cu cel uscat şi apoi observati creaturile mici care se pot găsi pe scoici. Colectati o varietate de scoici si pietricele pe care apoi le sortati şi comparati.

Darts pe plaja

Desenati o tablă de darts in nisip, delimitand zonele pe puncte. Folositi scoicile si pietricelele gasite in nisip pentru a marca puncte. Tineti o evidenta a punctelor acumulate de fiecare si stabiliti un punctaj castigator.

Pusca cu apa

Impartiti-va in doua echipe egale. Pentru această activitate veti avea nevoie de pusti cu apa şi de o minge. Desenati in nisip linii care sa reprezinte „poarta” fiecarei echipe si puneti mingea la mijlocul distantei dintre ele. Fiecare echipa ar trebui sa incerce să ducă mingea în poarta adversarilor cu ajutorul jetului de apa şi fara sa se foloseasca de maini sau de picioare.

Invatam cum sa obtinem apa potabila

Colectati o cantitate mica de apa din ocean intr-un bol. Puneti în interiorul bolului un pahar de plastic. Paharul nu ar trebui să fie mai înalt decat bolul, dar destul de inalt incat să depaseasca nivelul apei. Acoperiti la final bolul cu o folie de plastic şi plasaţi o piatră grea deasupra paharului. După cateva ore la soare apa va începe sa se evapore, ceea ce va crea condens umpland paharul cu apa potabila.