In tara tacerii

Copiii formeaza un cerc mare: “Tara tacerii”. In mijlocul cercului, in picioare, sta unul dintre copii: “Pazitorul tacerii”. Acesta cu un gest arata spre unul dintre copii, care, fara sa faca vreun zgomot, trebuie sa se ridice sis a traverseze cercul dintr-o parte in alta.
In timp ce acesta inainteaza, atat “Pazitorul tacerii” cat si cat si copiii din jurul cercului, pastrand o liniste perfecta, fac tot felul de gesturi si figuri distractive care sa-l determine sa rada.
Copilul care traverseaza cercul nu are voie sa mearga repede. El trebuie sa paseasca incet, fara sa faca zgomot, fara sa vorbesca sau sa scoata vreun sunet si mai ales fara sa rada.
Daca copilul reuseste sa parcurga drumul respectand aceste conditii, devine “Pazitorul tacerii” si trece in mijlocul cercului in locul acestuia. Copilul care nu reuseste isi reia locul in cerc, trebuind, drept pedeapsa, sa ramana in picioare in rastimpul unui joc.
Pentru a complica jocul, se pot fixa anumite obstacole in drumul celor ce parcurg cercul, de exemplu un scaun: un scaun ce trebuie ocolit, o sfoara intinsa peste care trebuie sa treaca. Sau se poate cere ca, in timp ce parcurge cercul, copilul sa paseasca in varful picioarelor, tinand capul ridicat si mainile intinse lateral.