Steagul

“Steagul” se joaca in 2 echipe, in aer liber si pe un teren suficient de mare pentru ca cele doua echipe sa aiba loc sa alerge.

Reguli de joc:
Fiecare echipa are un teren delimitat si un steag (care poate fi facut din hartie, material sau plastic). Fiecare echipa incearca sa ascunda steagul pe terenul lor, fara a fi vazuti de cealalta echipa.
Fiecare echipa poate trimite spioni care sa incerce sa vada unde vor ascunde ceilalti steagul. La randul lor, copiii din echipa adversa vor trimite cate un copil care sa prinda spionii sau sa ii alunge inapoi pe teritoriul lor. Spionii prinsi vor fi tinuti captivi vor putea fi eliberati numai daca sunt “rapiti” de un coechipier si dusi inapoi pe terenul propriu.
Dupa ce steagurile sunt ascunse, fiecare echipa incearca sa gaseasca steagul celeilalte echipe. Primii care gasesc steagul castiga.

Acest joc pentru copii se poate juca numai in aer liber, in curtea gradinitei sau in taberele pentru copii, pe un teren suficient de mare. Regulile trebuie stabilite de la inceput si respectate.