Mutarea popicelor

bowling pins

Copiii se impart in echipe de cate 4-7 jucatori.

La unul din capetele terenului (salii de sport) se marcheaza cate doua cercuri cu diametrul de 50cm pentru fiecare echipa.

In cercul din stanga se pun patru popice iar cercul din dreapta ramane gol.

Primul tur:echipele in formatie de sir se plaseaza la capatul opus al salii. La semnalul de start, primii jucatori din fiecare echipa pornesc in alergare spre cercurile proprii, muta cele patru popice in cercul gol, alearga inapoi si in acest moment iau startul alergatorii urmatori.

Daca un popic cade sau iese in afara cercului, jucatorul trebuie sa se intoarca si sa-si indrepte greseala.

Jucatorii urmatori muta popicele din cercul drept in cel stang; jucatorii cu numarul 3 muta popicele din cercul stang in cel drept, s.a.m.d.

Echipei care termina prima i se acorda punctajul maxim corespunzator numarului de echipe participante la joc, urmatoarei cu un punct mai putin, iar ultimei un singur punct.

Turul al doilea: alergatorii muta popicele  doar cu mana stanga.

Turul al treilea: in cerc se afla un singur popic. Alergatorii trebuie sa-l mute in cercul vecin cu picioarele, fara a apela la maini.

Turul al patrulea: primul alergator ia din cerc toate popicele si le preda celui de-al doilea alergator. Acesta transporta popicele de la linia de start la cerc si alearga inapoi cu bratele libere s.a.m.d.

La final, se totalizeaza punctele realizate de fiecare echipa si e declarata castigatoare echipa cu cele mai multe puncte din cele patru tururi.

Se poate juca si pe plaja.