Jocuri in cerc

Se traseaza un cerc (ideal pe nisip la plaja).

1)Copiii sunt impartiti in doua echipe si stau asezate astfel: prima echipa ocupa mijlocul cercului, a doua in afara cercului. Acestia cauta sa-i traga afara pe cei din cerc. Pe parcurs se schimba locurile intre echipe.
Castiga echipa care reuseste sa traga din cerc un numar mai mare de adversari.

2)Copiii sunt impartiti in doua echipe, asezate pe doua linii, pe perechi, spate in spate in asezat pe sol. Fiecare indoaie genunchii la piept apoi isi imping adversarul, impingand cu talpile in sol, fara sa se ajute de brate. Acela care isi invinge adversarul castiga un punct pentru echipa sa.
Este castigatoare echipa care la terminarea jocului are cele mai multe puncte.
Varianta: copiii pot sta in picioare si se se pot impinge spate in spate.

3)Copiii stau in cerc cate doi, fata in fata, cu piciorul drept inainte piciorul sting este inapoi (ambele picioare sunt indoite) , apucat reciproc de maini. Ambii imping. Acela care iese din cerc este socotit invins.

4) Copiii se prind de maini in interiorul cercului. Jumatate trag in interior, jumatate in exterior – castiga cei care reusesc sa-i traga pe ceilalti.

5)Lupta cocosilor : cate doi, fata in fata, stand intr-un picior: sarituri variate lovind adversarul cu umarul, urmarindu-se dezechilibrarea acestuia.Cel care il doboara pe celalalt sau il scoate din cerc castiga.

6)Se fac grupe de cate 3 copii. Cei din centru se afla cu bratele oblic in jos. Ceilalti stau ghemuiti cu fata in directii opuse si se tin de bratele celui din mijloc. La semnal, copiii incep sa sara din ghemuit, cat mai lung posibil, sub forma de cerc. Cand cei doi au facut o tura de cerc, prin sarituri (pana revin la pozitia initiala), se ridica, schimba un alt copil la centru si continua sariturile. Dupa ce s-a schimbat si al treilea copil la centru, jocul se incheie. Castiga echipa care executa mai repede aceste sarituri in cerc de trei ori.

7)In centrul cercului se asaza 3 popice-“cetatea”. Cetatea este pazita de un elev care incearca sa pareze mingile aruncate de jucatorii aflati pe linia cercului. Cei de pe linia cercului pentru a gasi momentul favorabil in care sa arunce cu mingea in cetate, pot pasa intre ei 1-2 mingi. Daca unul dintre jucatorii care arunca nimereste “cetatea”, va trece in locul pazitorului.

8)In centrul cercului se afla un copil. Jucatorii din cerc paseaza intre ei o minge cu care vor incerca sa-l loveasca pe cel din centru. Cine reuseste sa-l atinga cu mingea trece in locul lui.

10) In mijlocul cercului se afla un copil – “tigrul”.Jucatorii de pe cerc isi paseaza o minge rostogolind-o pe sol. “Tigrul” incearca sa o prinda. In caz de reusita, el va schimba locul cu cel care a pasat gresit mingea sau a ratat prinderea ei.

11)Se formeaza doua grupe egale ca numar. Unii copii vor reprezenta “pescarii” si altii, “pestii”. Cercul este “lac” pentru “pesti”. “Pestii” nu au voie sa paraseasca “lacul”. “Pescarii” se iau de mana si formeaza o “plasa”. La un semnal “pestii”se risipesc si “pescarii” incearca sa-i prinda, fara sa-si dea drumul la maini. Fiecare “peste” care este atins de “plasa” este eliminat din joc. Jocul se termina, cand toti “pestii”sunt prinsi.