Formele

Copiii sunt impartiti in patru echipe, egale ca numar, aliniate de-a lungul celor patru laturi ale salii sau ale terenului de joc. Pentru toata durata jocului locurile copiilor in echipa raman neschimbate. Conducatorul jocului deseneaza cu creta pe sol, in centrul salii, cate trei-patru figuri geometrice de acelasi fel: cercuri, patrate, triunghiuri, dreptunghiuri, etc. dispuse diferit.

El indica si modul cum trebuie sa se deplaseze copiii- in mers sau in alergare. La semnalul de incepere copiii se deplaseaza pe laturile salii sau ale terenului de joc, pastrand distanta stabilita la inceput intre ei. In acest timp, conducatorul jocului striga numele unei figure geometrice, de exemplu, “Cerc!”. Atunci copiii alearga sa ocupe cercurile fara sa se inghesuie. Cei ramasi in afara se intorc la echipele lor, continuand sa se deplaseze in ritmul indicat pan ace conducatorul striga numele altei figure geometrice.

Jocul continua in acest fel, pan ace au fost strigate toate figurile geometrice.

Este declarata castigatoare echipa care, la terminarea jocului a reusit sa ocupe cele mai multe locuri in figurile geometrice.