Cutia tactila

Numar de participanti: cel putin 4
Materiale necesare: o cutie de pantofi sau o punga si o multime de obiecte necontondente
Durata jocului: aprox. 30 de minute

Regulile jocului: Faceti rost de o cutie de pantofi sau de o punga si ascundeti inauntru tot felul de obiecte necontondente. De exemplu, puteti ascunde un burete, un ceas, o caseta, o masinuta, o jucarie de cauciuc, un pix si cateva paste-melcisori. Dupa ce ati ascuns toate obiectele, taiati in cutie o fereastra suficient de mare cat sa intre o mana de copil si lipiti capacul de cutie. Fiecare copil are la dispozitie un minut ca sa-si bage mana in cutie, sa ghiceasca ce e inauntru si sa va sopteasca numele obiectului ghicit. Scrieti pe o foaie de hartie ce a ghicit fiecare copil. Castiga cel care identifica corect cele mai multe obiecte.

1 Comment


  1. O alta varianta:
    Intr-un săculeţ de pânză de dimensiune mică se introduc jucării sau alte obiecte de uz personal ca de exemplu: creion, cretă, cratiţă, batistă, chibrit, şerveţel, prosop, solniţă etc.

    Înainte de începerea jocului educatoarea aşează pe panou sau pe mai multe mese câte un obiect care să indice criteriul de clasificare a obiectelor găsite de copii în săculeţ. De exemplu: masă pentru mobilier, o pisică pentru animale, pieptăne pentru obiecte de uz personal. Rochiţă pentru obiecte de îmbrăcăminte. Se discută cu copiii ce alte obiecte pot fi aşezate alături de cele aflate pe mese în funcţie de criteriul utilităţii.
    În săculeţ vor fi introduse obiecte din categorii diferite. Ele vor fi date copiilor aşezaţi în semicerc pentru a le trece din mână în mână. La semnalul educatoarei săculeţul se opreşte. Copilul la care s-a oprit săculeţul trebuie să scoată un singur obiect; îl denumeşte şi-l oferă vecinului cu rugămintea de a-l aşeza la locul potrivit. Acesta va căuta grupul de obiecte corespunzător şi va motiva aşezarea efectuată.

Comments are closed.