Podul de piatra

podul de piatra

Minim 5 jucători de la 3 ani in sus. Jocul dezvolta atentia, urechea muzicala.

Se joaca pe cantecelul: “Podul de piatra s-a daramat/A venit apa si l-a luat/ Vom face altul pe rau, in jos/Altul mai trainic si mai frumos”.

In timpul cantecelului, doi copii care stau fata in fata isi tin mainile impreunate si ridicate formand un pod. Ceilalti copii trec pe sub “pod” (manutele celor 2 copii) cantand. In clipa în care ultimul cuvânt din cantecel va fi pronunţat (cuvântul “frumos” în cazul nostru) cei 2 copii vor lăsa mâinile în jos , prinzând copilul care trecea pe sub pod în braţele lor. Acel copil nu va mai trece pe sub pod, va sta în spatele unuia dintre cei 2 copii şi va aştepta până când toţi ceilalţi copii vor fi prinşi şi vor face parte din zidul podului (aşezându-se alternativ de o parte şi de alta în spatele copiilor), sau cand iese cate o pereche de copii pot sa-si prinda si ei bratele si sa formeze un al doilea pod, astfel incat sa fie prinsi mai multi copii odata (daca avem multi copii).

Varianta: Când copilul este prins la mijloc, cei doi copii trebuie să îşi aleagă ce sunt: banană sau portocală/ alb sau negru/ ; stele sau lună, etc iar copilul prins la mijloc va alege ce vrea. În funcţie de ce alege, acel copil, va sta în spatele unuia dintre cei 2 copii şi va aştepta până când toţi ceilalţi copii vor fi prinşi şi vor face parte din zidul podului. La final, se va face o linie şi va trebuie ca fiecare rând să se tragă unul pe celălalt. Câştigă rândul care nu a trecut de linie sau care nu a căzut până la final.