Orasul cort

Cortul din scaune

Orasul cort

Folositiva imaginatia si gasiti formele si materialele necesare. Va va ajuta sa ganditi si sa va imbunatatiti capacitatea de concentrare. Veti invata sa cooperati cu alti copii daca sunt doritori in a va ajuta sa ridicati cortul.

Veti invata ce inseamna rabdarea cand “cortul” va cadea si va trebui pus la loc.

Materiale necesare:

Scaune, paturi, cearceafuri

Sa incepem:

1. scaune, cearceafuri, paturi

Alegeti-va locul din casa in care doriti sa va ridicati cortul. Trebuie sa fie un spatiu cat mai mare si mai liber de mobilierul din casa. Asezati scaunele. Puteti folosi cate scaune doriti si in orice forme. Recomandam doua pana la patru scaune. Scaunele pot fi asezate in mod opus unul fata de celalalt, in linie, in cerc sau la intamplare.

2. Incepeti cu patura sau cearceaful cea/cel mai grea/greu. Asezati-l peste primul scaun. Continuati sa trageti cortul si peste celelalte scaune. Incercati sa legati capatele paturei/cearceafului de ceva fix sau bagati-le sub zone de mobila fixa si veti vedea ca va conferi mai mult spatiu cortului.

3. Cand Orasul Cort este gata, jucati-va inauntru. Puteti sa va prefaceti ca este un cort in salbaticie, o casa sau orice alt loc pe care vi-l imaginati.