Gaseste cuibul

kids_circle

Copiii sunt împartiti în grupe de cate 5-8 . Elevii formeaza cate un cuib ( cerc ) , iar în interior au pus un obiect ( carte, sticla , revista , cutie , etc. ) .

La semnalul conducatorului jocului, elevii se învartesc în jurul propriului
cerc . La urmatorul semnal , acestia îsi dau drumul la maini si alearga spre exterior ( 5-10 m ) , luand pozitia „ghemuit ” , cu spatele la cuib .
Conducatorul schimba locul obiectelor , iar la semnalul start , elevii trebuie sa se grupeze cat mai repede în jurul propriului obiect , formand un nou cerc .
Castiga echipa care s-a grupat cat mai repede .
Jocul este distractiv prin animatia care se formeaza atunci cand fiecare copil incearca sa ajunga la cercul potrivit, mai ales copiii mici avand dificultati de a ramane cu propriul grup.

Variatie a jocului pentru copiii mai mari: grupele nu se formeaza de la inceput, ci conducatorul jocului spune o cifra si un cuib, iar copiii isi formeaza singuri grupuri de marimea indicata si se duc la cuibul precizat.
Astfel, daca 2 spune: ‘3-carte, 5-caiet, 4-ghiozdan’, copiii care vor sa ajunga la cuibul in care exista o carte trebuie sa se organizeze intr-un grup de 3; primul grup de 3 ajuns, castiga cuibul, celorlalti ramanadu-le organizarea pentru celelalte cuiburi. Ideal ar trebui ca numerele strigate sa dea acelasi total ca si copiii participanti, pentru a nu ramane nici un copil fara grup si fara cuib. Primii care revendica un cuib pot fi declarati castigatori.