Macao

cards7
Macao este un joc de carti derivat din Bacarat. Este o varianta a Crazy Eights ( cunoscut si ca Eights sau Swedish Rummy).
Doi sau mai multi jucatori (pana la 10) primesc 5 carti de fiecare; Dupa ce sant amestecate si impartite, o carte pe care jucatorii nu o vad se pune pe masa. Cartile care au ramas trebuie puse inapoi pe masa. Adoua carte jucata trebuie sa aibe aceeasi valoare.
De exemplu: 7 de pica este pe masa. Trebuie sa aruncam o carte de aceesi valoare sau putem folosi unul dintre carti ; 9 de pica , 7 de romb, 7 de inima , 7 de trefla…
Daca un jucator nu are o carte buna poate sa traga o carte. Cand un jucator mai are o singura carte trebuie sa spuna ” Macao” , iar daca uita si anunta adversarul prin acelasi sunet, cel cu o singura carte este obligat sa traga o carte de jos.
In cazul in care pe masa este jucat cartea 2 sau 3, urmatorul jucator este obligat sa traga doua sau trei carti. In cazul in care este adaugat in ca o carte 2/3 urmatorul jucator trebuie sa traga dublu. Iar daca pe masa este jucata cartea 2 apoi urmatorul jucator adauga 3 , celalalt este obligat sa traga 5 carti.
In cazul in care Jack este jucat, el este un non-carte si poate fi jucat indiferent de ce se afla jos.

Daca pe masa se afla Regele de pica si de inima, urmatorul jucator este obligat sa traga 5 carti, iar daca Jack este jucat invers (ceasornic el devine anti-).Asul schimba infatisarea carti.

Castiga jucatorul care termina primul cartile din mana.