Trei pasi inainte

Se marcheaza, pe terenul de joc doua zone la o distanta de de aprox. 15-20 de pasi una de cealalta. Copiii impartiti in doua echipe egale ca numar si dibacie, iau in primire cate una din zonele delimitate, unde se aliniaza fata in fata.
La un semnal al conducatorului, jocul incepe. Mingea este la primul jucator al uneia dintre echipe. Acesta o arunca primului jucator al echipei opuse. Daca acesta o prinde el inainteaza cu trei pasi si arunca mingea copilului urmator din echipa cealalta.
Daca copilul nu reuseste sa prinda mingea sau o prinde abia dup ace a atins pamantul, el nu are dreptul sa inainteze cu cei trei pasi si de la locul lui arunca mingea inapoi, copilului din echipa adversa.
Jocul se termina cand jucatorii unei echipe reusesc sa intre cu totii, prin inaintarile successive cucerite pe terenul celeilalte echipe.
Varianta:
Pentru copiii mai mari jocul poate impune sarcini mai grele.De exemplu sa prinda mingea numai cu una din maini, sa bata din palme deasupra capului sau sub genunchi inainte de a prinde mingea.