Randunica fara cuib

kids play on cloud

Se deseneaza pe sol un cerc mare pe marginea caruia stau copiii la egala distanta unul de altul. Fiecare copil isi deseneaza in jurul sau un cerc mic(cuibul).

Unul dintre copii sta in mijlocul cercului mare (randunica). Toti ceilalti copii stau in cuibul lor. La semnalul conducatorului jocului ,,zburatiā€, randunelele isi schimba cuiburile intre ele. Randunica din mijloc care nu are cuib ,urmareste si ea sa ocupe un cuib.Cel ce ramane fara cuib trece in mijlocul cercului mare.
Jocul se repeta.

Varianta
Scaunele muzicale (la petreceri de copii)
Se formeaza un cerc din scaune, cu unul mai putin decat totalul copiilor. La pornirea unei melodii copiii danseaza in jurul scaunelor pana la oprirea muzicii, moment in care copiii trebuie sa ocupe scaunele libere, iar copilul ramas in picioare este eliminat impreuna cu un scaun, pentru a se putea relua jocul cu copiii ramasi. Jocul se termina cand raman 2 copiii si un scaun.

Varianta non-competitiva a ‘Scaunelor muzicale’: la fiecare etapa se micsoreaza numarul de scaune cu unul, dar copii raman aceiasi (nu iese nimeni). Ca sa incapa mai multi copii pe din ce in ce mai putine scaune acestia trebuie sa devina creativi: trebuie sa-si faca loc cate doi pe un scaun, sa stea unul in poala celuilalt iar spre final unul sprijinit de cineva care sta pe scaun, sau sprijinit de cineva sprijinit de cineva care sta pe scaun. Astfel, la sfarsit o multime de copii veseli incearca sa-si faca loc pe un singur scaun (sau 2-3-4). Toata lumea se distreaza si nu exista castigatori sau pierzatori, pe cand in varianta clasica la sfarsit exista un singur castigator si restul numai invinsi.

 

Deasemenea, in loc de scaune se pot folosi cercuri de plastic, care sunt mult mai usor de manevrat si mutat.