Lantul

Copiii stau intr-un spatiu dinainte delimitat, al terenului de joc. Unul din copii este ales conducatorul lantului. El vine alergand spre locul in care stau copiii si, din fuga, atinge pe unul din ei pe umar. Acesta este obligat sa treaca in spatele conducatorului si sa-l urmeze, formand astfel prima veriga a lantului.
Conducatorul lantului isi continua drumul alergand pe trasee variate. Dupa ce au alergat un timp impreuna ei se intorc la ceilalti copii , unde conducatorul lantului atinge din nou umarul unui copil. Acesta la randul sau asezandu-se in spatele ultimului copil devine o noua veriga a lantului. In felul acesta lantul se mareste treptat, pana cand si ultimul copil din grupa i s-a alaturat.
Cand lantul este complet, conducatorul lui il conduce in fuga prin toata curtea, alergand pe trasee cat mai intortocheate si mai variate.
Deodata, pe neasteptate, el se opreste si exclama: ”toti la loc!”. Atunci toti copiii trebuie sa alerge cat mai repede inapoi la locul de unde au pornit. Cine ajunge primul la locul de intalnire ia locul conducatorului de joc.