Frunza

Se formeaza cate 2 echipe de minim 2 jucatori fiecare.
Scopul jocului este sa ajungi in terenul vecin pentru a striga “frunza”, fara a calca linia ce delimiteaza terenul, ferindu-te sa fii impins/tras de ceilalti jucatori din careu.
“Galusca” este locul care-l apara pe jucator de ceilalti din careu, in pozitia aceasta, ceilalti nu au voie sa te impinga.
Regula jocului: trebuie sa-i impingi pe adversari astfel incat sa iasa din careu, inainte ca acestia sa poata pune “frunza”.

Se deseneaza doua terenuri, cu diverse trasee .

Copiii se impart in doua echipe (este nevoie de cel putin 2 copii in fiecare echipa).
Se stabileste cine ramane in propriul teren, pentru a-l apara si cine incearca sa intre in terenul celeilalte echipe, pentru a ocupa frunza si a castiga jocul.
Scopul jocului este ca unul din copiii dintr-o echipa sa ajunga in terenul echipei adverse si sa puna piciorul pe frunza din coltul terenului, strigand « Frunza! », astfel echipa lui fiind castigatoare.

Desfasurare:
Cand se da startul, copiii alesi din fiecare echipa incearca sa iasa din propriul teren si sa intre pe culoarul care duce in celalalt teren, ca sa ajunga la « frunza». Cei care trebuie sa apere terenul incearca sa-l impinga sau sa-l traga pe acesta in terenul lor, el fiind nevoit sa calce linia si astfel sa fie dat afara din joc. De aceea, important este sa-si pastreze echilibrul, sa profite de momentele de neatentie ale celorlalti, inaintand putin cate putin. Se poate odihni intr-unul din cercuri, ceilalti neavand voie sa-l atinga atunci cand el este acolo.
Nu aveti voie sa va zgariati, scuipati, sa trageti cu sutul, sa va loviti, etc. Daca unul din copii este dat afara din joc, ii ia locul un altul din echipa lui.